Glögg

Betyg (1 röst)

Ingredienser

1 flaska (75cl) enkelt rött vin
1 tsk kardemummakärnor
5 hela kryddnejlikor
1 stor bit kanel
1 helt pomeransskal
1 stor bit ingefära
300-400 g bitsocker
1 flaska renat brännvin eller vodka
1 dl russin
1 dl skalad sötmandel

Gör så här

Blanda vinet med kryddorna i en stor kastrull. Värm upp långsamt.Lägg bitsockret på ett bakgaller eller liknande och lägg det över kastrullens ena sida. Häll spriten i vinet och när allt är varmt - tänd med en sticka. Var försiktig med ansikte och hår. Det kan flamma till. Ös den brinnande glöggen över sockret och låt det sakta smälta.När drygt hälften av sockret smält -släck genom att lägga på ett lock. Smaka av glöggen om den är tillräckligt söt. Om inte -tänd igen och smält mer socker till lagom smak. När glöggen känns god -lägg i russin och mandel. Låt glöggen bli genomvarm och ös upp den i muggar.
Visningar:
1305
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Glögg recept
Mjuk pepparkaka..
av LEDIVO
över 2 månader
saffransskorpor
av epi
över 2 månader
Julrulltårta
av MrsC
över 2 månader
Hallon med havr
över 2 månader