GLÖGG

En enastående god glögg

Betyg (1 röst)
Antal personer
5-6 liter

Ingredienser

5 l svagdricka
5 medelstora skalade , skivade och råa potatisar
50 g jäst (vanligt brödjäst)
2.5 kg socker
0,5 - 1 kg russin
1 påse ( 10 - 15 g) kardemummakärnor
1 påse ( 10 - 15 g) kryddnejlikor
1 kanelstång
1 bit ( 5 cm) färsk ingefära

Gör så här

-Tag fram ett RENT kärl som rymmer minst 10 liter. T.ex en spann i plast eller rostfritt eller en dammejanne
-lösa upp jästen i lite av svagdrickan och häll i den i kärlet
-Häll på svagdrickan
-Rör ned alla andra ingredienser
-Täck kärlet med en plastfilm (t.ex. GladPack) och picka lite hål i plasten
-Ställ undan kärlet i 4-6 veckor. I början kan det bli en stormjäsning men det är helt normalt och kommer inom en vecka att avta.
När tiden är mogen (efter 4-6 veckor) tappas glöggen på rena flaskor och korkas igen.
ALLT skall från början ha rumstemperatur och jäsningen skall fortgå i rumstemperatur och skall under tiden inte röras.
Visningar:
3361
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

GLÖGG recept
Mjuk pepparkaka..
av LEDIVO
över 2 månader
saffransskorpor
av epi
över 2 månader
Hallon med havr
över 2 månader
Julrulltårta
av MrsC
över 2 månader