Glögginkokta frukter

Mumsigt värre

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Glögginkokta frukter

Ingredienser

5 dl röd vinglögg
2 st apelsiner , saften och rivet skal från en av dem
2 dl honung
0,5 liter torkad frukt , (t ex katrinplommon , aprikoser , fikon , dadlar)
2 st färska päron

Gör så här

Koka upp glöggen med apelsinsaften, apelsinskalet och honungen och låt det koka i 5 minuter. Skala och kärna ur päronen och dela dem i mindre klyftor. Lägg frukterna och päronen i glöggblandningen och låt det småsjuda i 15 minuter.

Ställ det att kallna och servera frukten till julgröten eller som efterrätt med vispad grädde.
Visningar:
2168
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Tårta á la Ann-
av LEDIVO
över 2 månader
Jordgubbspaj me..
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader