Glöggsill

En mycket god inläggning som jag kan rekommendera.
Det är Leif Mannerström som är upphovsman till sillen.
Förberedelsetid: 15 min.
Färdigt på: 1 dag 15 min.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 sillfiléer, urvattnade
1-2-3 lag
1 del ättika 12%
2 delar vatten
3 delar socker
1 msk. hela nejlikor
3 st lagerblad
10 st kryddpepparkorn
1 dl. glögg till en halv liter lag
1 st rödlök

Gör så här

1. Koka upp vatten, ättika, socker, nejlika, lagerblad och kryddpeppar.
2. Låt svalna och smaka av med glögg.
3. Läggsillfiléernan och den skivade löken. Lår stå i 24 tim.
4. Skär upp sillen fint, slå lagen över och servera.
Visningar:
2538
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Glöggsill recept
Enkel glöggsill
av MrsC
över 2 månader
Glöggsill
av zarre
över 2 månader
Sojastrimlor in
över 2 månader