Glace Au Four

Servera gärna bär som fått dra i sig lite konjak eller rom strax innan serveringen, till glassen

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Glace Au Four

Ingredienser

3 äggvitor
4 msk socker
1 rund sockerkaksbotten
Hallon eller jordgubbssylt
0,5l vaniljglass

Gör så här

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret.

Lägg sockerkaksbottnen på ett ugnssäkert fat och täck botten med sylt. Lägg på glassen och täck genast med marängsmeten. Se till att glassen göms under marängen helt och hållet.

Sätt in fatet i ugnen 175 grader, grädda tills marängen fått vacker färg. Servera omedelbart.
Visningar:
1658
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Moussaka
över 2 månader
Kraschade potat..
över 2 månader
Aubergine på it
av Queenie
över 2 månader
Lätt lasagne..
av evaldo
över 2 månader