Glace au four

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 sats tårtbotten
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk smör
ströbröd
1 dl varmt vatten
2 pkt glass
7 äggvitor
4,5 dl florsocker,
ikör att fukta bottnen med
Till garnering:
Vacker frukt

Gör så här

Vispa socker och ägg till ett pösigt skum. Smöra och bröa en tårtform. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ned det varma vattnet i det vispade ägget, rör försiktigt in mjölet. Fyll formen med smeten och grädda i 180° i 45 minuter. Låt tårtbottnen kallna i formen. Tag ur och skär den i 3 jämntjocka skivor. Vispa äggvitorna och tillsätt florsockret när vitorna börjar stelna till ett pösigt skum. Kontrollera att uppläggningsfatet lätt går in i ugnen och sätt ugnen på 300°. Täck uppläggningsfatet med ett lager tårtbotten och fördela glassen över. Täck glass och sidor med tårtbotten. Stänk en god likör över tårtbottnen och stryk ett tunt lager äggvita över samtliga ytor. Spritsa resterande äggvita i ett dekorativt mönster. Grädda i ugnen tills tårtan fått vacker färg. Garnera med frukt och servera.
Visningar:
1002
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader
Moussaka
över 2 månader
Kraschade potat..
över 2 månader
Aubergine på it
av Queenie
över 2 månader
Lätt lasagne..
av evaldo
över 2 månader