Glaserad citronkaka

Glaserad citronkaka

Betyg (0 röster)
Glaserad citronkaka

Ingredienser

50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl florsocker med citronskal eller 2 dl florsocker, samt citronskal, av 1/2 citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Topping:
50 g smör eller margarin
3 dl florsocker med citronskal eller 3 dl florsocker
Citronskal, av ½ citron
½ dl citronsaft

Gör så här

ugn: 175 grader

Värm ugnen. Smörj och bröa formen. Smält fettet och häll i mjölken så att den blir lite varm. Vispa ägg och florsocker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Topping:
Smält smöret. Blanda ned florsocker, eventuellt citronskal och citronsaft. Bred glasyren över den kalla kakan och dekorera den med tårtdekoration om så önskas.

Form ca: 1,5 liter
Visningar:
3817
Sparat:
58

LIKNANDE RECEPT

Citronkaka recept
Gunillas citron..
över 2 månader
Sega citronkako
av lennali
över 2 månader
Citronkaka med
över 2 månader
Sommarrutor med
av Bodil56
över 2 månader