Glassig Cheesecake

Det finns både bakad och frysta cheescakes. Den här är glassig och riktigt god.

Betyg (6 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

3 st ägg
3 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g naturell philadelphia färskost
7 st digestivekex

Garnering (ej nödvändigt)
Hallonsås
125 g frysta hallon
1 msk florsocker

Gör så här

Smörj en form med löstagbar botten.

Krossa kexen ordentligt smulig och strö hälften i botten på formen.

Skilj gulor och vitor åt, och vispa samman gulor med socker, vanlijsocker och ost i en bunke.

Vispa vitor i en annan bunke, till hårt skum.

Grädden vispas i ytterligare en annan bunke.

Rör samman grädde med ost-massan och vänd därefter försiktigt ned äggviteskummet.
Rör massan jämn och häll i formen.

Strö över resten av smulorna.

Frys i minst 12 timmar.

Tag fram cheesecaken några minuter innan servering.

Droppa gärna lite hallonsås på tallrikarna.

Hallonsås:
Smält ner frysra hallon på svag värme tillsammans med florsocker. Sila i finmaskig sil så saft och kärnor blir ordenligt separerade.
Visningar:
4140
Sparat:
100

LIKNANDE RECEPT

Cheesecake recept
After Eight che..
över 2 månader
Frusen blåbär &
av grill
över 2 månader
Potatischeeseca
över 2 månader
Hot berry fudge
över 2 månader
Snabbcheesecake
av Alsing
över 2 månader
Turtle cheeseca
av grill
över 2 månader