Glasyrkaka i långpanna

En av mina favoritkakor. Supergod.

Betyg (12 röster)
Antal personer
Ca 20 st
Glasyrkaka i långpanna

Ingredienser

3 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl kallt vatten
3 dl mjöl
3 tsk bakpulver

Glasyr:
150 g smör
1 1/2 dl socker
2 äggulor
3 msk vaniljsocker

Garnering:
Kokos

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i vatten och mjöl blandat med bakpulver.

Smöra och bröa en långpanna och häll i smeten.

Grädda i 175-200 grader i ca 15 minuter.

Låt kakan kallna helt.

Smält smöret till glasyren och blanda ner socker, äggulor och vaniljsocker.
Bred glasyren över kakan och strö på rikligt med kokos.
Visningar:
11910
Sparat:
324

LIKNANDE RECEPT

Rosies glasyrka
av Liliane
över 2 månader
Apelsinbitar me
av Liliane
över 2 månader
Glasyrkaka med
över 2 månader