Glutefritt mjukt bröd

För den som inte tål gluten

Betyg (0 röster)
Antal personer
1 st

Ingredienser

40 gr jäst
5-6 dl ljummet vatten
100 gr linfrö
50 gr sesamfrön
150 gr bovetemjöl
50 gr polenta
100 gr hirsmannagryn
100 gr rismjöl
75 gr maizena
10-15 blötlagda plömmon
2 tsk honung
1 tsk salt
kryddor ( kummin,anis,fänkål och korinder )

Gör så här

Plommonen blötläggs i vatten över natten och mixas sedan.Allt det övriga blandas i och jäser ca 1 timme.Konsistensen skall vara som en gröt.Häll i en oljad form,låt jäsa i 1 tim.Baka brödet i 200 gr värme i 1 1/2 timme.Förvara brödet kallt.
Visningar:
3461
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader