Glutenfritt grovt bröd

Glutenfritt grovt bröd.

Betyg (0 röster)
Antal personer
3 bröd

Ingredienser

1 dl pofibrer
1 dl vatten
2 paket grov mjölmix med fibrer, Semper
1 paket fin mjölmix, Semper
1 1/2 paket torrjäst
1 1/2 msk rismjöl
13 1/2 dl varmt vatten
50 g smält smör
1 msk honung

Till formarna:
1 msk smör
Glutenfritt ströbröd
Polenta eller sesamfrö

Gör så här

Låt pofibrerna svälla 10 min i 1 dl vatten. Blanda mjölmixer, jäst och rismjöl i degbunken. Värm vattnet till 45 °.

Tillsätt vattnet i mjölblandningen under omrörning. Blanda ner pofibrer, smör och honung. Arbeta degen 5–10 min, gärna i köksmaskin.

Smörj och bröa tre 2-litersformar med glutenfritt ströbröd, polenta eller sesamfrö. Fördela den kladdiga degen i formarna. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.

Sätt ugnen på 180° och gärna varmluft. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 50–55 min.

Ta bröden ur formarna och låt svalna helt på galler. Skär det sedan i skivor och frys in i små portioner.
Visningar:
6562
Sparat:
70

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader