Glutenfritt Tunnbröd

Halvera satsen så blir det 2 hela ugnsplåtar att skära i bitar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 plåtar

Ingredienser

100 g jäst
1 l mjölk
1 msk anis
1 msk fänkål
2 hg margarin / smör
2 dl sirap
½ dl socker eller mindre
½ liter kokt pressad potatis
2 pkt Semper glutenfritt mjöl med fibrer
2 pkt Semper glutenfritt mjöl
Bakplåtspapper

Gör så här

Byt ut glutenfritt mjöl mot ca 1 ½ L Rågsikt om du vill baka vanligt tunnbröd

Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt det bli 37 gradigt
Smula jästen i bunke och slå över vätskan
Ta i kryddor, potatis, sockret och sirap
Börja med fibermjölet sen det utan fiber och spara lite för att se om det behövs på slutet.

Knåda ordentligt, ev med maskin och låt den vila 10 min
Ta upp på bakbordet, dela i 4 delar och ta fram plåt och bakplåtspapper.
Kavla ut en degbit per plåt, den tar hela ytan.
Kruskavla den och ställ på sidan med bakduk på
Sätt ugnen på 250-275 grader
När ugnen är varm ca 30-40 min ta fram och stick lite över hela ytan med en gaffel innan den går in i ugnen.
Grädda ca 6-8 min, de blir lite ljusbruna på ytan, i övre halvan av ugnen-ej högst upp
Låt svalna under bakduk, dela i bitar och frys in.
Visningar:
5536
Sparat:
63

LIKNANDE RECEPT

Tunnbröd recept
Varma tunnbröds..
av tycons
över 2 månader
Räkrullar med p
över 2 månader
Tunnbrödsrullar
av for-joi
över 2 månader
Skagenkorg
av popik
över 2 månader
Tunnbrödsrulle
över 2 månader
Kräftsnittar
över 2 månader