Gobitar med choklad

Njutes i små bitar till en kopp kaffe.

Betyg (0 röster)
Antal personer
--

Ingredienser

Mördeg:
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör eller margarin
1 litet ägg

Fyllning:
2 dl créme fraiche
300 g mörk choklad
2 äggulor

Glasyr:
2 dl florsocker
1 droppe röd karamellfärg
ca 1½ msk vatten

Gör så här

Ugn 200 grader.
Mördegen:
Mät upp alla ingredienserna i en matberedare. Kör på högsta hastighet en kort stund. Skulle degen vara för kladdig tillsätt ytterligare ½ dl mjöl. Låt degen vila kallt minst 30 minuter före utbakning.

Fyllning:
Värm créme fraiche i en kastrull så att den når kokpunkten. Stäng av plattan.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Rör tills chokladen har smält. Slå sönder äggulorna med en gaffel och rör ner dem i chokladsmeten.

Dela mördegen i två bitar. Kavla ut på lätt mjölat bakbord till två rektanglar, ca 18x25 cm. Lägg en degplatta i botten av en lika stor bakpappersklädd form.
Häll på fyllningen på första plattan, lägg på den andra degplattan. Nagga locket med en gaffel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna i formen. Stjälp upp den kalla kakan.
Blanda samman ingredienserna till glasyren, bred glasyren jämt över kakan och låt stelna, skär i rutor
Visningar:
731
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Gobitar recept
Saftiga gobitar
över 2 månader
Banana blueberr
över 2 månader
NKD mango smoot..
av Kim52
över 2 månader
Gobitar
av Bodil56
över 2 månader
Mjukglass med m
av tina62
över 2 månader
Pulled porkburg..
av rvcglm
över 2 månader