God sallad på rostbiff

En snabb lunch eller vickningsrätt när man inte har tid eller lust att hålla på med maten länge.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 g tunt skuren färdigstekt rostbiff
1 stor rödlök
1 grön paprika
1 litet isbergssalladshuvud

Sås:
½ msk vinäger av fransk typ
Salt
Peppar
½ msk strösocker
1 msk senap
3 msk olja

Gör så här

Lägg rostbiffsskivorna på varandra, skär dem i sockerbitsstora bitar med vass kniv.

Skala löken, hyvla den i mycket tunna skivor.

Avlägsna kärnor och vita hinnor ur paprikan, strimla den fint.

Blanda dessa ingredienser med träsked eller trägafflar i uppläggningsskålen.

Blanda såsen. Börja med att blanda in vinägern, salt, peppar och socker i senapen. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i fin stråle.

Rör såsen jämn, häll den över salladen i skålen. Sätt in salladen i kylskåp minst en timma.

Skölj och skaka ur samt skär salladsbladen i jämna strimlor. Lägg dem runt kanten på skålen innan den serveras.
Visningar:
1473
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader