Goda grytan

Gryträtter är härliga och värmande även om de tar lång tid att puttra ihop.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g fransyska av nötkött
½ kg potatis
3 morötter
½ rotselleri eller 1 palsternacka
2 stora lökar
2 msk smör eller margarin
Salt
Vitpeppar
Kryddpeppar
5 dl buljong

Gör så här

Skär fransyskan i tunna skivor, som ev delas i bitar. Banka ut dem.

Skala potatisen, skär den i 1 cm tjocka skivor. Ansa morötterna, strimla dem grovt. Skala rotsellerin/palsternackan och tärna. Skala och hyvla löken.

Fräs upp löken i stekpanna i matfettet, vänd hastigt köttskivorna bland löken, krydda dem med nymald vitpeppar och salt.

Häll av matfettet i en stor gryta. Varva ner potatis, grönsaker och kött med lite kryddor mellan varven. Understa och översta lagret ska vara potatis.

Hetta upp buljongen, slå den över. Täck grytan med lock och låt den puttra tills köttet är mört. Beräkna ca 1 timma.

Bjud rätten överströdd med grovt malen kryddpeppar.
Visningar:
3338
Sparat:
44

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader