Goda Köttgrytan

Denna gryta brukar jag göra ibland på söndagar under höst och vinter när man vill ha lite mustigare mat. Jag brukar börja med den på förmiddagen så får den stå och koka under hela dagen och är riktigt mör och smakrik när det är dags att äta.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

800 g högrev eller liknade utan ben
1 purjolök
1 gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
2-3 morötter
2 palsternackor
1 bit rotselleri
½-1 liter vatten
3 dl rött vin
ca 3 msk köttfond
färska eller burk champonjoner efter smak
salt och peppar

kokt ris och en sallad till servering

Gör så här

Skär köttet i bitar, ta bort ev hinnor och senor.
Bryn köttet i en stekgryta tills det fått färg, salta och peppra.

Skiva purjolök, klyfta den gula löken och hacka vitlöken, skiva morötterna i önskad tjocklek, skär selleri och palsternacka i små tärningar, låt allt detta fräsa med köttet tillsammans med tomatpurén ett par minuter.

Häll på vatten, fond och rödvin så att grytan får en lagom konsistens. Låt allt stå och puttra under lock några timmar, ju längre ju godare blir den.

Den är ännu godare dagen efter...
När det är dags att koka riset så lägg i champinjonerna så att de blir lagom kokta tills det är dags att äta.

Servera med ris och en grönsallad.
Visningar:
2934
Sparat:
74

LIKNANDE RECEPT

Köttgrytan recept
Lätta köttgryta..
av styvan
över 2 månader
Köttgryta med v
över 2 månader
Burgundisk kött
över 2 månader
Burgundisk Kött
av josit67
över 2 månader
Fransk köttgryt
över 2 månader
Köttgryta med f
över 2 månader