Godaste patén

Passar bra på buffébod

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 skivor

Ingredienser

700 g blandfärs
1 msk salt
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk mejram
1 tsk salvia
1 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 pkt djupfryst kycklinglever, ca 400 g
Matfett till stekning
Salt
Peppar
5 gula lökar
½ paket bacon
3 msk portvin

Gör så här

Börja med att halvtina kycklinglevern och bryn den i lite matett. Krydda med salt och peppar. Hacka lökarna och fräs dem mjuka tillsammans med bacon som skurits i bitar.

Blanda färsen med vitlök, salt och kryddor. Pudra över mjölet och rör ner grädden. Tillsätt kycklinglevern, portvin och lök/baconröran. Provstek gärna lite färs för att smaka om kryddningen är bra.

Packa färsen i en limpform, 1,5 liter. Stick i en ugnstermometer så att spetsen kommer mitt i färsen.

Grädda i 175 grader tills termometern visar 70 grader. Skär den kalla patén i skivor och lägg upp på ett fat. Servera med en blandad sallad, små gurlkor, syltlök. Patén passar bra på buffébord.
Visningar:
5289
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé du in
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Tomas goda fisk
av remmen5
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Bettans goda pa..
över 2 månader