Godismarmelad

Godismarmelad

Betyg (8 röster)
Antal personer
Ca: 60 st
Godismarmelad

Ingredienser

2 ½ dl vatten
2 dl juice eller nektar, koncentrat
4 ½ dl socker
½ påse röd melatin för sylt & marmelad (ca 4 tsk)
Karamellfärg


Garnering:
Strösocker

Gör så här

Koka upp vatten, koncentrerad juice eller nektar och den större mängden socker i en kastrull och koka tills sockret löst sig. Blanda melatin och resten av sockret och vispa ner lite i taget i kastrullen. Koka utan lock ca 2 minuter.

Lyft kastrullen från värmen och ta bort eventuellt skum.Tillsätt ev ett par droppar karamellfärg om kraftigare färg önskas. Häll upp massan i en form med raka kanter (ca 15x25 cm), och ställ i kylen att stelna.Det tar 2-3 timmar.

Skär marmeladen i sockerbitsstora bitar eller ta ut figurer med små pepparkaksmått. Vänd dem i socker och lägg dem glest på en bricka. Låt torka i rumstemperatur, vänd ett par gånger. Förvara i burk med bakplåtspapper mellan varven.
Visningar:
12032
Sparat:
327

LIKNANDE RECEPT

Godismarmelad recept
Godismarmelad a..
av Hermit
över 2 månader
Godismarmelad
av UllaC
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR