Godmorgonbröd

Nygräddat till frukosten!

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st
Godmorgonbröd

Ingredienser

12 g jäst
2 ½ dl kallt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
1 msk brödsirap
½ dl fibrex
Ca: 5 dl vetemjöl
Ev: 1 tsk brödkryddor

Pensling:
Vatten
Sesam- eller vallmofrön

Gör så här

Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fibrex, olja salt, ev. krydda och sirap. Arbeta in mjölet, lite i sänder tills degen släpper skålens kanter.

Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar som formas till bullar. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och täck med plastfolie eller en handduk. Ställ i kylskåp över natten.

Tag ut bullarna ur kylen och sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med vatten och strö på frön. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Godmorgonbröden är godast ljumna.

Tips
Degen till godmorgonbullarna kan även kavlas ut till en platta som man sedan trycker ut figurbullar av med hjälp av kakmått eller leksaksformar.
Visningar:
4661
Sparat:
84

LIKNANDE RECEPT

Godmorgonbröd
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR