Gotländsk saffranspannkaka

Måste ni smaka

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-6 per

Ingredienser

6 ägg
2 msk vetemjöl
2 paket saffran
3 dl mjölk
1 msk stösocker
1 nypa salt
3 msk smör eller margarin

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggen.
Stöt saffran i en mortel och lös det lite av mjölken.
Blanda ner mjöl mjölk och saffran i smeten,
tillsätt socker och salt.
Hetta upp smöret i en stekpanna och häll i smeten.
Häll smeten i en smord ungssäker form.
Grädda pannkakan i ugnen ca 15 minuter.
Låt pannkakan svalna lite i formen innan den serveras.
Serveras med sylt
lycka till !
Visningar:
1304
Sparat:
9
Saffranspannkak..
över 2 månader
Saffranspannkak
över 2 månader
Saffranspannkak
av irko
över 2 månader
Saffranspannkak
över 2 månader
Saffranspannkak..
av kerkja
över 2 månader
Enkel saffransp
över 2 månader