Gräddfyllda nötrullar

På konditoriet finner man ofta nötrullar med goda fyllningar. Dessa nötrullar är läckert knapriga utanpå med en härlig fyllning som smakar apelsin och choklad.

Betyg (0 röster)
Antal personer
18 st

Ingredienser

1,5 dl hasselnötskärnor
1 dl strösocker
100 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk vit sirap

Fyllning:
2 dl vispgrädde
75 g mörk blockchoklad
Rivet skal och saft av en apelsin

Tillbehör:
Ev kaksprits

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader. Hacka hasselnötterna. Blanda nöthack, socker, matfett, mjöl, mjölk och sirap i en kastrull.

Låt massan sjuda under omrörning på svag värme tills den tjocknar.

Klicka ut smeten till 18 kakor på en bakpappersklädd plåt. Placera "klickarna" med stora mellanrum eftersom de flyter ut under gräddningen.

Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något.

Lossa kakorna försiktigt. Rulla ihop dem med ovansidan utåt. Låt rullarna kallna.

Fyll ev en kaksprits med fyllning. Fyll rullarna med gräddfyllningen.

Du kan även fylla rullarna med chokladmousse istället för apelsin- och chokladgrädden. Smält 100 g mörk choklad. Blanda den med 1 äggula och 1-2 msk konjak. Vänd ner 2 dl vispad grädde. Fyll rullarna enligt grundreceptet.

Tänk på att kakorna måste rullas innan de kallnar annars går de sönder. Om kakorna hinner svalna innan de rullas kan plåten sättas in i ugnen någon minut så att kakan mjuknar. Rullarna ska serveras precis nyfyllda eftersom fyllningen gör att rullarna snabbt förlorar sin sprödhet.
Visningar:
1426
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Nötrullar recept
Söta nötrullar
av Queenie
över 2 månader
Renstekstårta
av MrsC
över 2 månader
Kalastårta
av MrsC
över 2 månader
Nötrulle
över 2 månader
Nötrullar
av tina62
över 2 månader
Höstrullader
av oli123
över 2 månader