Gräddig Kycklingpaj

God och festlig

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st
Gräddig Kycklingpaj

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 färdiggrillad kyckling
1 purjolök
100 g champinjoner
1 röd paprika
2 msk smör
3 1/2 msk vetemjöl
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
3 dl kaffegrädde
salt
peppar
1 ägg till pensling

Gör så här

1.Finfördela smöret till pajskalet i vetemjölet och tillsätt vattnet.
Arbeta snabbt ihop till en deg och låt vila i kylskåp i ca en timme.
2. Bena ur kycklingen och skär den i små bitar. Strimla purjolöken, skiva champinjonerna och tärna paprikan.
3. Fräs purjolöken, champinjonerna och paprikan i smöret utan att det tar färg. Pudra över vetemjölet och späd med vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt det koka ihop tills stuvningen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
4.Klä en pajform ca 25 cm i diameter med pajdegen men spar lite deg till garnering. Förgrädda pajskalet i 225* ugn i 10 min.
5. Lägg kycklingbitarna i botten på det förgräddade pajskalet och häll över stuvningen. Kavla ut resten av degen och skär ut smala remsor. Lägg remsorna som ett rutmönster och pensla dem med uppvispat ägg.
Grädda i 225* ugn i 15-20 min. Servera pajen med en sallad
Visningar:
5229
Sparat:
77

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpaj recept
Kycklingpaj med..
över 2 månader
Kycklingpaj med
över 2 månader
Kerstins krämig
av Josses
över 2 månader
Den goda kyckli
av monfo
över 2 månader
Het kycklingpaj
av grill
över 2 månader