Gräddig Rotfruktskaka.

Mycket krämig och god.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Gräddig Rotfruktskaka.

Ingredienser

500 g rotselleri, morötter och/eller palsternackor
2 potatisar
Smör
1 1/2 tsk örtsalt
2-2 1/2 dl Kelda mellangrädde
Persilja

Gör så här

Skala och riv rotfrukter och potatis grovt. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg raspet och platta ut det i hela pannan. Krydda med örtsalt. Stek ca 5 min. Dela kakan i 4 bitar och vänd dem med en stekspade. Häll på grädden och lyft lite på kakan så att grädden rinner ner. Stek på svag värme i ytterligare 10-12 min. Strö över hackad persilja. Servera med råkostsallad och bröd.
Visningar:
2813
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Älgfilé med kan..
av Fin
över 2 månader
Gotländsk fläsk
över 2 månader
Fylld lövbiff m
av Queenie
över 2 månader
Potatisgalette
av Queenie
över 2 månader
Vegetariska bif
av Fin
över 2 månader