Gräddig timjankyckling

Precis som tidigare är den perfekt i kall matlagning, men nu är den dessutom ett lätt alternativ, 15%, i grytor, soppor, gratänger och varma såser. 1 färsk eller tinad kyckling på cirka 1,2 kg

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1,2 kg kyckling
1 tsk salt
svartpeppar
1 knippa persilja
2 schalottenlökar
2 tsk timjan
2 dl lätt crème fraîche
1 dl matlagningsgrädde
1 dl hönsbuljong
1 msk smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Klyv kycklingen i 2 halvor. Gnid in en blandning av salt och peppar runt om. Fördela persiljan med stjälk och allt inuti varje halva. Lägg kycklingbitarna med skinnsidan upp i en smord ugnsfast form. Finhacka schalottenlöken. Blanda hackad lök med timjan, crème fraîche, grädde och hönsbuljong. Häll blandningen över kycklinghalvorna. Klicka ut smöret på kycklingen. Stek kycklingen mitt i ugnen i cirka 45 minuter. Ös flera gånger under stektiden. Servera kycklingen med ris eller pasta och sallad utan dressing.
Visningar:
1944
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Timjankyckling recept
Grekisk timjank..
över 2 månader
Timjankyckling
av Tiadina
över 2 månader
Tomat- och timj
av tina62
över 2 månader
Timjankyckling
av essim
över 2 månader
Lime- och timja
över 2 månader
Saftig timjanky
av celice
över 2 månader