Gräddkokta viltköttbullar och rårörda lingon med pepparrot

De här köttbullarna på älgfärs får koka sig saftiga i grädde. Servera med rårörda lingon som en fullkomlig hyllning till den svenska skogen!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 g älgfärs
100 g fläskfärs
1 dl rivet vitt dygnsgammalt bröd
2 dl mjölk
2 msk riven gul lök
Smör till stekning
1 tsk salt
1 ägg
1 krm quatre épices (nejlika, muskot, ingefära, peppar)
3 dl grädde

Rårörda lingon:
2 dl lingon
0.5 dl socker
1 bit pepparrot, fint riven

Gör så här

Blanda vitt bröd och mjölk, låt svälla i 5 minuter.

Stek löken i lite smör och låt den svalna.

Blanda färs och salt. Tillsätt mjölk, ströbröd, stekt lök, ägg och kryddor. Blanda allt till en jämn smet.

Rulla köttbullar och stek dem i smör, bara precis så att de får en gyllenbrun färg. Låt dem gå färdigt i ugn.

Lägg köttbullarna i en kastrull och täck med grädde, sjud 5 minuter så att grädden kokar in något.

Rör lingonen med socker så att sockret löser sig, krydda med pepparrot.
Visningar:
1961
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Viltköttbullar recept
Mina Viltköttbu..
över 2 månader
Viltköttbullar
av Annlis
över 2 månader
Viltköttbullar
över 2 månader
Viltköttbullar
av pihal
över 2 månader