Grön örtsås

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 äggulor
1 msk citronsaft
1 tsk senap,
/2 tsk salt
1 1/2-1 I dl olja
1 liten knippa dill
1 knippa persilja
1 knippa gräslök
2 krm dragon
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil

Gör så här

Se till att äggulor och olja håller samma temperatur. Är det mycket varmt bör du kyla ägg och olja en stund i kylskåpet, annars brukar rumstemperatur fungera bra. Lägg äggulorna i en matberedare. Kör en liten stund med citronsaft, senap och salt. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång tills du fått en tjock majonnäs. Lägg i dill och persilja utan stjälkar samt gräslöken, dragonen och pressad vitlök. Kör maskinen tills majonnäsen blir alldeles grön. Skrapa ut den i en skål och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå en timme i kylen innan den serveras.
Visningar:
839
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Örtsås recept
Dragonkokt lax ..
över 2 månader
Winets goda ugn
över 2 månader
Pastasallad..
över 2 månader
Exotisk planka
av ros
över 2 månader
Nallepuh´s supe
över 2 månader
Kycklingfilé me
av MrsC
över 2 månader