Grön rucolasoppa

God fräch soppa som passar bra som förrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 finhackade lökar
1 ask rucolasallad
smör till stekning
ev 2 krm timjan
ev 2 krm oregano
8 dl buljong, 2 buljongtärningar
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
ev 2,5 dl vetemjöl
1 pkt tärnat bacon

Gör så här

1. Fräs lök och rucolasallad mjukt i smör. Krydda med timjan och oregano. Tillsätt halva mängden buljong och låt få ett uppkok.
2. Mixa samman till en slät massa och häll tillbaka i en kastrull. Späd med restrerande buljong och crème fraiche.
3. Smaka av med pressad vitlök och ev mer kryddor. För en fylligare soppa, red av med vetemjöl utrört i lite kallt vatten. Tillsätt under omrörning och låt koka samman ett par minuter tills soppan tjocknar.
4. Garnera soppan med knaperstekt bacon och gott bröd.
Visningar:
1414
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.