Grönkålsfritata

Denna grönkålsrätt är god både varm och kall. Jag hade den på julbordet och det var den enda rätten som tog slut på en gång. Men den kan naturligtvis ätas året om.

Betyg (3 röster)
Antal personer
15 st

Ingredienser

1 gul lök
1 msk olivolja
200 g fryst grönkål
8 ägg
2 dl riven lagrad ost, t ex cheddar
3/4 tsk salt
1 krm nymald peppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja. Tillsätt grönkålen och låt den fräsa med tills den tinar.

3. Vispa samman den frästa löken och grönkålen med ¬äggen. Tillsätt osten, smaka av med salt och peppar.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en form ca 18 x 25 cm. Häll i smeten och grädda

15–20 min tills den stannat. Servera den varm, ljummen eller kall till skinka, prinskorv eller lax.
Visningar:
3539
Sparat:
83

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.