Grönkålspasta

Vegetarisk rätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Grönkålspasta

Ingredienser

500 g färsk, fylld pasta
300 g färsk grönkål
2 röda lökar
1 dl sötmandel
1+1 msk olja
2 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl grovriven lagrad ost, t ex prästost

Gör så här

Repa grönkålen och hacka den grovt. Skala och grovhacka löken.

Skålla och skala mandeln. Rosta den i en het, torr stekpanna.

Fräs löken i olja i stekpannan några minuter. Ta upp den.

Fräs kålen i olja i stekpannan några minuter och rör om under tiden. Tillsätt vatten och låt det koka ihop.

Lägg i lök och mandel. Krydda med salt och peppar.

Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningarna.

Häll av vattnet på pastan och blanda med grönkålsfräset.
Strö över osten.
Visningar:
1401
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Ingefärsköttbul
över 2 månader