Grönpepparbiff

Grönpeppar i färsbiffarna och i såsen ger en kryddig och stark, men inte överdrivet het smak. Allra bäst blir det om du använder frystorkad grönpeppar.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g nötfärs
2 ägg
2 msk ströbröd
4 msk grädde
½ dl buljong
3 msk finhackad gul lök
1 msk finhackad grönpeppar
½ tsk salt
Smör eller margarin till stekning

Sås:
2 msk hel grönpeppar
1 msk smör eller margarin
1 msk konjak
2 dl tjock grädde
1 msk äkta soya
2 msk gräddfil
Salt
Saften av 1 - 2 citronklyftor

Gör så här

Rör ihop alla ingredienserna till färsen och forma den till små biffar.

Bryn matfettet i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor.

Lägg över biffarna i ett ugnsfast fat och håll dem varma i 125 grader.

Fräs snabbt upp grönpepparn i matfettet. Slå konjaken i stekpannan och bränn av det hela. Häll i grädde, soya och gräddfil. Vispa hela tiden.

Låt såsen koka 2-3 minuter. Smaka av med salt och citronsaft. Slå såsen över biffarna och höj ugnsvärmen till 225 grader. Låt biffarna dra i såsen 10 minuter innan serveringen.
Visningar:
6680
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Grönpepparbiff recept
Grönpepparbiffa..
av Liliane
över 2 månader
Grönpepparbiffa
över 2 månader
Grönpepparbiffa
av UllaC
över 2 månader
Grönpepparbiffa
över 2 månader
Grönpepparbiff.
över 2 månader
Färserade grönp
av zack
över 2 månader