Grönpepparbiffar

Jättegoda färsbiffar med smak av grönpeppar.

Betyg (3 röster)
Antal personer
3 st
Grönpepparbiffar

Ingredienser

500 g nöt- eller blandfärs
1 ägg
0.33 riven lök
Salt
2 msk malen grönpeppar (frystorkad)
1 msk kalvfond
1 dl grädde
2 dl vatten
Svartpeppar
3 dl matlagningsgrädde (för sås)
Lite soja
Maizenaredning
Smör att steka i

Gör så här

Blanda färsen med 1 msk av grönpepparn och resten av kryddorna, lök, fond och lite grädde och forma pannbiffsstora biffar. Stek i smör och vispa ur pannan och spar stekskyn efter varje stekning.

Blanda de färdigstekta biffarna med skyn och häll på 3 dl grädde samt 1 msk eller mer av mald grönpeppar och lite soya, fond och låt sjuda i ca 10 minuter. Red av såsen med maizena.

Det är självklart gott med potatis till, men jag har prövat pasta och det är minst lika gott.
Visningar:
8890
Sparat:
90
Grönpepparbiffa..
av Liliane
över 2 månader
Grönpepparbiffa
av UllaC
över 2 månader
Grönpepparbiff
av Queenie
över 2 månader
Grönpepparbiffa
över 2 månader
Grönpepparbiff.
över 2 månader
Färserade grönp
av zack
över 2 månader