Grönsaksbiffar med svamp och tzatsiki

Grönsaksbiffar med svamp och tsatsiki. Om biffarna steks i teflonpanna blir de inte feta utan nyttig och kalorifattig mat.

Betyg (9 röster)
Antal personer
1 st
Grönsaksbiffar med svamp och tzatsiki

Ingredienser

1 dl grovt rivna morötter
1 dl grovt rivna palsternackor
1 dl grovt riven potatis
½ dl finstrimlad purjolök
1 stort ägg
Örtsalt
Peppar efter smak

Stekning:
Olja

Stekt svamp:
100 g skivade champinjoner , helst färsk
½ liten finhackad röd lök
Olja
Örtsalt

Tzatsiki:
1 dl matlagningsyoghurt
1 bit gurka
1 pressad vitlöksklyfta
Salt
Peppar

Gör så här

Tzatsiki:
Riv gurkan grovt och pressa den genom en sil så att det mesta av vätskan rinner av. Blanda sedan gurkan med yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar. Ställ tsatsikin kallt.

Blanda grönsaker och potatis med uppvispat ägg, salt och peppar. Blanda väl.

Hetta upp en stekpanna, gärna av teflon, med lite olja. Klicka ut smeten till 3 biffar och stek dem på medelvärme 2-3 minuter på var sida. Håll biffarna varma.

Stek svampen med löken i lite olja, krydda med örtsalt. Servera svampen och tsatsikin till biffarna. Biffarna går bra att frysa, om du gör en större sats.

Tips!
Det finns en pumpflaska för olja att köpa och använder du en sådan, blir det ytterst lite olja i pannan eller formen.
Visningar:
19511
Sparat:
349

LIKNANDE RECEPT

Grönsaksbiffar recept
Baconlindade ky..
av ros
över 2 månader
Grönsaksbiffar
över 2 månader
Frugans goda gr
över 2 månader
Grönsaksbiffar
över 2 månader
Grönsaksbiffar
över 2 månader