Grönsaksbullar

Ett bra sätt att bli av med grönsaks- och rotfruktsrester.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-6
Grönsaksbullar

Ingredienser

Råa grönsaks- och rotfruktsrester:
t ex.
vitkål
lök
jordärtskockor
palsternackor
kålrot
selleri
morötter
olja eller margarin
2 potatisar, mellanstora
etc......

Gör så här

Använd lite av vad du har för grön- och rotsaker.
Finriv alla ingredienserna samt 2 medelstora potatisar
i matberedare och blanda i 2-3 tsk kalvfond.
Forma till små bullar, platta till dem något och lägg på ett skärbräde en stund.
Värm en stekpanna till medelvärme och stek bullarna i matfettet på båda sidor så de får fin färg.
Jag serverade stekt kotlettspill till och tzayziki och det blev gott.
PS! Jag fick mycket grönsaksblandning över så jag gjorde en gratäng också.
Jag blandade : 2 dl grädde, 2 dl mjölk, timjan och peppar och salt, sen strödde jag över lite parmesanost och gräddade gratängen i 200 grader ca 45 minuter tills den fått färg.
Till hade jag tzatziki med gurka.
Visningar:
5573
Sparat:
125

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR