Grönsakspaj

Gott!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Deg:
2,5 dl vetemjöl
50 gram smör eller margarin
1 dl kesella

Fyllning:
300-400 gram färska champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
1 gul paprika
6-7 soltorkade tomater i vitlöksmarinad + 1-2 msk av marinaden
1-2 krm sambal oelek
½ förpackning Creme Bonjour kantarell
1 dl kesella
1 grönsaksbuljongtärning
Salt
Peppar
Paprikapulver
Chilipulver
Riven ost, vällagrad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Gör i ordning degen och tryck ut i en form. Förgrädda 10 minuter i 225 grader.
3. Hacka löken, skiva champinjonerna, strimla tomaterna och skär paprikorna i småbitar.
4. Stek grönsakerna i lite smör.
5. Tillsätt marinaden från tomaterna, mjukosten och kasellan. Låt allt bli varmt.
6. Tillsätt buljongtärning och sambal oelek.
7. Smaka av med kryddor.
8. Låt röran puttra några minuter
9. Häll upp i det förgräddade pajskalet och strö över riven ost.
10. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter
Visningar:
1326
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Grönsakspaj recept
Amerikansk toma
av UllaC
över 2 månader
Grönsakspaj med
över 2 månader
Hälsosam grönsa
över 2 månader
Feta- och gröns
av MrsC
över 2 månader
Grönsakspaj med
över 2 månader