Grönsakspaj

Enkel att variera

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl (180 g)
75 g smör
1/2 dl lätt kesella (1 %)

Fyllning:
3 ägg
2 dl lätt kesella (1 %)
75 g fetaost
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Grönsaker:
3 dl broccolibuketter
1 liten purjolök
1 röd paprika
1 msk olivolja
5 soltorkade marinerade tomater
ca 10 oliver gärna med kärna
75 g fetaost

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och kör
hastigt till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten,
24 cm. Ställ kallt ca 30 min.
2. Fyllning: Blanda ägg och kesella. Smula ner fetaosten. Pressa i
vitlöksklyftan. Salta och peppra.
3. Grönsaker: Förväll broccoli i lättsaltat vatten ca 5 min, låt rinna av
väl i durkslag. Strimla purjolök och paprika och fräs dem i olivolja
några minuter. Strimla de soltorkade tomaterna.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 min. Lägg i grönsakerna,
smula i fetaosten och häll över fyllningen. Grädda pajen mitt i
ugnen ca 35 min eller tills den stannat och fått lite färg.
Visningar:
1588
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Grönsakspaj recept
Amerikansk toma
av UllaC
över 2 månader
Grönsakspaj med
över 2 månader
Hälsosam grönsa
över 2 månader
Feta- och gröns
av MrsC
över 2 månader
Grönsakspaj med
över 2 månader