Grönsakspaj

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Pajdeg:
150 g smör eller margarin
1 1/2 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 msk kallt vatten
Fyllning:
1 pkt bladspenat 250 g
1 gul lök
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
5 tomater
1/2 tsk basilika
salt
peppar
3 ägg
250 g keso
2 dl matlagningsgrädde
2 dl riven lagrad ost

Gör så här

Hacka ihop matfett, de båda mjölsorterna och salt till en grynig massa. I en matberedare blir det bäst. Tillsätt vatten och arbeta ihop egen. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten och låt degen gå lite över kanten. Ställ formen kallt minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 15 minuter. Tina spenaten och krama ur vattnet. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att få färg. Rör i spenaten och fräs tillsammans ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör tills all vätska ångat bort. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Bred ut spenaten i botten på pajskalet och lägg champinjonerna ovanpå. Täck med tomaterna skurna i skivor och strö på basilika, salt och peppar. Rör ihop ägg, keso, grädde och ost och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen pajen. Grädda i 35 - 40 minuter.
Visningar:
2359
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Grönsakspaj recept
Amerikansk toma
av UllaC
över 2 månader
Grönsakspaj med
över 2 månader
Hälsosam grönsa
över 2 månader
Feta- och gröns
av MrsC
över 2 månader
Grönsakspaj med
över 2 månader