Grönsakspaj med ädelost

Jättegod

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 6

Ingredienser

2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
75 gr smör eller margarin
50 gr kesella
1/4 tsk bakpulver

fyllning:
4 - 6 motötter
1 purjolök
3 ägg
2 1/2 dl standardmjölk
100 - 140 gr ädelost riven

Gör så här

Obs: Förgräddning behövs inte.

Arbeta samman degen på bakbordet och låt vila i kylen minst 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform som är ca 24-26 cm i diameter.

Fylning:
Riv morötter strimla purjolöken. Fräs motötter och purjolöken. Fördela fyllningen i pajskalet.

Vispa ihop ägg mjölk och ädelost och häll över.

Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.

Kan serveras till olika kötträtter, eller ätas som den är med bröd till.

Lycka till
Visningar:
1177
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Grönsakspaj recept
Amerikansk toma
av UllaC
över 2 månader
Grönsakspaj med
över 2 månader
Hälsosam grönsa
över 2 månader
Feta- och gröns
av MrsC
över 2 månader
Grönsakspaj med
över 2 månader