Grönsaksplättar med tzatziki

Dessa jättegoda plättar serveras som vegetarisk (innehåller ägg och yoghurt) ensamrätt eller som tillbehör till ex grillat kött, fisk eller kyckling. Viktväktarrecept.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

4 dl matlagningsyoghurt
1 gurka, grovriven
3 vitlöksklyftor
2 dl morötter, strimlade eller grovt rivna
2 dl palsternacka, strimlade eller grovt rivna
1 dl purjo finstrimlad
2 dl potatis, grovt riven
2 ägg
1 tsk olja eller flytande margarin
Salt
Peppar

Gör så här

Blanda samman matlagningsyoghurt, gurka, vitlök, salt och peppar till tzatzikin och låt stå tills plättarna är klara.

Blanda alla grönsakerna och potatis med uppvispat ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda väl. Hetta upp en stekpanna. Lägg i olja eller margarin. Klicka ut smeten till ganska tunna plättar (ca 5 cm i diameter) och stek på medelvärme. 2-3 minuter på varje sida. Håll plättarna varma i ugnen tills det är dags att servera.

Servera endera som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till ex grillat kött, fisk eller kyckling.
Visningar:
3004
Sparat:
77
Ugnsbakad lax m..
av popik
över 2 månader
Grönsaksplättar
av Fin
över 2 månader