Grönsakspytt i ugn

En rejäl grönsakslåda kan någon gång faktiskt räcka som ensam lunchrätt, särskilt om den kompletteras med ett ägg till var och en.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

½ litet vitkålshuvud
2-3 purjolökar eller gul lök
4 morötter
2 msk smör eller margarin
Salt
Vitpeppar
Mejram
Timjan
Råa äggulor i skal
Persilja

Gör så här

Ansa grönsakerna och skär dem i tärningar eller strimlor.

Fräs upp dem en kort stund i matfettet. Krydda och lägg över blandningen i en eldfast form.

Täck med folie och grädda rätten färdig i ugnen ca 20 minuter.

Garnera till serveringen med råa äggulor i skal och strö gärna klippt persilja över.

Gott att servera till: Stekt korv eller fläsk, köttfärsrätter, stekt fisk etc.

Pröva som omväxling: Lägg filéer av sill eller makrill ovanpå grönsaksbädden och låt fisken grädda med i ugnen. Ta bort folien mot slutet och strö lite skorpmjöl blandat med riven ost över fisken och låt ytan ta färg.
Visningar:
2692
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Grönsakspytt recept
Indisk grönsaks..
av MrsC
över 2 månader
Werners fyllda
över 2 månader
Grönsakspytt me
över 2 månader
Fisk på grönsak
över 2 månader
Ris- och grönsa
över 2 månader
Fläskfilé med 2
av UllaC
över 2 månader