Grönsakssallad med tonfisk

Potatis, konservbönor, tonfisk och purjolök är billiga ingredienser som bildar stomme i den här salladen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 burk tonfisk, ca 200 g
3 kokta potatisar
3 tomater
3 hårdkokta ägg
1 paprika
½ purjolök
1 burk brytbönor eller haricots verts, ca 400 g
1 burk fyllda sardeller, ca 60 g
12 svarta oliver

Dressing:
1 msk vinäger
Salt
Vitpeppar
1 krossad vitlöksklyfta
3 msk olja

Gör så här

Skär potatisen i tunna skivor och tomaterna och äggen i klyftor.

Rensa paprikan väl och strimla den. Skiva purjolöken och ta isär ringarna. Skölj löken i en sikt och låt den rinna av.

Häll spadet av bönorna och dela dem ev i mindre bitar. Dela också tonfisken i bitar.

Skaka samman dressingen i en shaker.

Varva grönsaker, fisk och ägg i en salladsskål och häll på dressingen. Garnera salladen med sardeller och oliver.
Visningar:
951
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Grönsakssallad recept
Polsk grönsakss..
av MrVan
över 2 månader
Tonfiskgratäng ..
av ca70
över 2 månader
Italiensk paj m
över 2 månader
Fräsch kyckling
över 2 månader
Kyckling med sv
av lennali
över 2 månader
Fläskfilé i läc
över 2 månader