Grönsaksterrin med örtsås

God och klassisk förrätt. Även gott som enklare sommarlunch. Lätt att göra men eftersom terrinen ska svalna några timmar bör man "vara ute i tid". Ursprungligen är detta ett Viktväktarrecept.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

500 g lättkokt rotselleri i bit
500 g lättkokta morötter i bit
500 g lättkokt bladspenat
3 ägg
Örtsalt
Peppar
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk honung
2 msk finklippt gräslök

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en avlång 1½ liters ugnsform med bakplåtspapper.

Mixa grönsakerna en och en och blanda i 1 ägg samt örtsalt och peppar till varje grönsak.

Tips! Om du kör först sellerin, sen morötterna och sist spenaten slipper du diska mellan varven.

Bred ut de olika grönsaksrörorna i lager i formen.

Ställ formen i vattenbad i ugnen och grädda 30-35 minuter. Täck med bakplåtspapper mot slutet om den får för mycket färg.

Blanda matlagningsyoghurt, honung och finklippt gräslök till en sås. och låt den stå och dra tills du ska servera terrinen.

Ta ut terrinen och låt svalna i kyl några timmar. Stjälp upp på fat och skiva. Servera med såsen.
Visningar:
5163
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.