Grötbitar

Får du lite gröt över, så ta den till brödbaket. Den här degen är lös, nästan rinnande, och långpannan bör vara väl smord.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 st

Ingredienser

1 port havregrynsgröt:
1 dl havregryn kokas i
3 dl vatten


5 dl vatten
50 gr jäst
1 tsk salt
5 dl rågflingor
2 dl vetekli
7 dl vetemjöl

Ugn 200 gr

Gör så här

Koka gröten om du inte har någon över. Smula ner jästen i en bunke, häll det ljumma vattnet över. Rör omtills jästen löst sig.Tillsätt gröten. Tillsätt salt, rågflingor,kli och vetemjöl. Arbeta ihop degen som ska vara lös. Låt jäsa ca 30 min.
Smörj en långpanna ( 30x40 ) väl,elleranvänd bakplåtspapper. Hälli dege, för ut den meden mjöladdegspade. Låt jäsa 15-20 min. Strö lite rågflingor över. Grädda ca 20-25 min på mittfalsen.
Visningar:
2130
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR