Grötbullar

Hembakat e bäst

Betyg (1 röst)
Antal personer
40 st
Grötbullar

Ingredienser

4 dl Rågflingor
7 dl vatten
1 tsk salt
50 g matfett
6 dl vatten
50 g jäst
2 msk sirap
2 tsk salt
1 380 g (2,3 l) Kärnvetemjöl

Gör så här

Lägg rågflingor, vatten och salt i en kastrull och koka det 4 minuter till en gröt.
Lägg i matfettet och låt det smälta.
Tillsätt vatten, sirap och salt.
Kontrollera att blandningen inte är mer än fingervarm 37°C.
Smula ner jästen i blandningen och 2,2 l av mjölet.
Arbeta degen smidig (ta ev mer mjöl) tills den släpper degskålen.
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 45 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Dela den i 40 delar och forma dem till avlånga bullar.
Lägg dem på smorda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk 45-60 minuter.
Grädda i 225°C, 10-20 minuter
Visningar:
6542
Sparat:
131

LIKNANDE RECEPT

Grötbullar recept
Elsas nyttiga g..
över 2 månader
Grötbullar
av Liee
över 2 månader
Grötbullar
över 2 månader
Grötbullar
över 2 månader
Grötbullar
över 2 månader
Mammas goda grö..
av sararp
över 2 månader