Grötbullar

Snabba enkla bröd som man kan variera mjölsorterna i.

Betyg (1 röst)
Antal personer
24-30st

Ingredienser

100 gram jäst ( färsk)
5 dl mjölk eller kallt vatten
50 g margarin
Lite salt
Ca ½ dl sirap eller honung
3 dl havregryn
5 dl vatten
Ca 5 dl vetemjöl special
Ca 1 liter blandade mjölsorter

Gör så här

Koka margarin, havregryn och vatten till en gröt.

Smula jästen i en bunke (helst hushållsassistent då degen skall röras i 5 min) Häll på kallt vatten eller kall mjölk, rör tills jästen löst sig, häll i salt och sirap och den kokheta gröten, starta maskinen och häll i mjöl till lagom utbaknings konsistens.

Blanda i ca 5 min. Baka sedan ut direkt till bullar, man behöver inte rulla dem fina, utan rulla bara ut ett par längder lite "slarvigt", dela i ca 25-30 bitar eller önskad storlek.

Låt jäsa på plåt i ca 30 min.

Grädda i 10 min, mitt i ugnen i 250 grader
Visningar:
4384
Sparat:
24

LIKNANDE RECEPT

Grötbullar recept
Elsas nyttiga g..
över 2 månader
Grötbullar
av Liee
över 2 månader
Grötbullar
över 2 månader
Grötbullar
över 2 månader
Grötbullar
över 2 månader
Grötbullar
över 2 månader