Gratäng med ädelostbakad filé

Verkar vara väldigt gott. Har inte hunnit prova än.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Ca: 800 g potatis
Ca: 200 g palsternacka
½ -1 kruka timjan , hackad
1-2 hackade vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Ca: 3 dl gräddmjölk ca: 50 - 50
600-700 g fläskfilé
Smör till stekning

Topping:
75 g ädelost
2-3 msk creme fraiché
30 g hackade nötter (valnötter)

Gör så här

Skala och skiva potatis och palsternacka. Varva skivorna i en smord form med timjan och vitlök. Översta lagret ska i huvudsak bestå av potatis. Krydda rikligt mellan varven.

Smaksätt gräddmjölken med salt och peppar och häll den över gratängen. Grädda i 225 grader ca: 40 minuter.

Putsa fläskfilén och skär den i portionsbitar. Bryn dem runt om i smör och krydda.

Mosa ädelost, blanda med creme fraiche och valnötter.

Lägg köttbitarna på gratängen och toppa med ostmassan. Stek ytterligare ca: 20 minuter eller tills köttet är klart. Garnera med persilja. Servera med en sallad till.
Visningar:
1209
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Gratäng recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader