Gratäng med färs och potatismos

Lättlagad och god middagsrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Potatismoset:
Potatis (ca 5 stora)
50 g smör eller margarin
1 ägg
Mjölk
1 dl riven ost
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Färsen:
Köttfärs
½ gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 tsk mejram
svartpeppar efter smak

Gratinering:
1,5 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 250 grader.
2. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen. Blanda ner matfett, mjölk, ost, ägg och kryddor.
3. Bryn köttfärsen tillsammans med lök och kryddor.
4. Smörj en ugnsäker form och lägg hälften av moset i botten och lägg sedan pa köttfärsblandningen. Täck med resten av moset och strö osten över.
5. Gratinera på galler mitt i ugnen tills rätten fått fin färg, ca 15 min.
6. Servera med sallad.

OBS: Om man gör gratängen färdig i förväg så den är kall, kan man sätta ugnen på 225 grader och grädda i ca 20 min.
Visningar:
1970
Sparat:
42

LIKNANDE RECEPT

Gratäng recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Tomas goda fisk..
av remmen5
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader