Gratäng med räkor och ägg

En god rätt till fuffébordet eller varför inte till en fredagskväll.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 - 3
Gratäng med räkor och ägg

Ingredienser

1 förp räkor (250 gr) frysta skalade
4 ägg
1 msk smör el. margarin
1 1/2 msk vetemjöl
1 tsk senap, osötad
2 1/2 dl matlagningsgrädde eller mjölk
1 msk hackad basilika, färsk eller 1/2 tsk torkad
½ msk curry
Salt
Svartpeppar
ca 1/2 dl riven ost

Gör så här

Tina räkorna. Hårdkoka äggen, spola dem i kallt vatten så de kallnar. Skala och grovhacka äggen. Sätt ugnen på 225 grader.
Hetta upp fettet i en kastrull. Rör i mjöl och senap, späd med grädde eller mjölk. Koka upp under omrörning och låt sedan sjuda under lock några minuter.
Smaka av med salt, peppar och basilika (curry)
Lägg räkor och ägg i en liten smord ugnssäker form eller i portionsformar. Bred såsen över och strö på ost. Gratinera i ugnen 10 - 15 minuter, eller tills osten fått fin färg.
Servera med rostat bröd
Visningar:
3725
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Gratäng recept
Kycklinggratäng..
över 2 månader
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader