Gratinerad ananas med sabayone

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 små ananasfrukter
1 liter jordgubbar
Marinad:
1 apelsin
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
3/4 dl Grand Marnier eller marsala
Passionsfruktszabaione
4 passionsfrukter
4 äggulor
4 msk strösocker

Gör så här

Skala apelsinen mycket tunt med potatisskalare, endast det gula skall vara med. Pressa saften ur apelsinen. Strimla apelsinskalen fint. Koka socker och vatten till en simmig lag. Tillsätt likören och skalstrimlorna. Låt koka ca 5 minuter. Låt marinaden kallna. Tillsätt den pressade apelsinsaften. Rensa jordgubbarna och dela dem mitt itu. Lägg dem i marinaden och låt stå svalt ett par timmar. Dela ananasfrukterna mitt itu på längden. Skär ur fruktköttet och skär det i tärningar. Spara skalhalvorna. Ställ svalt. Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Sila marinaden. Blanda äggulor, socker, marinad och innehållet i passionsfrukterna i en kastrull eller rostfri bunke. Ställ den i sjudande vattenbad och vispa tills såsen blir tjock och pösig. Sätt ugnen på grillvärme, 275 grader. Ställ ananashalvorna på ugnssäkra tallrikar eller på ett större fat. Fyll halvorna med ananastärningar varvade med de marinerade jordgubbarna. Häll över såsen. Gratinera under grill ett par minuter eller tills såsen satt litet färg.
Visningar:
1808
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Sabayone recept
Karamelliserad ..
av Fin
över 2 månader
Hjortroncheesec
av Bodil56
över 2 månader
Äppelzabaione..
över 2 månader
Björnbär med sa
över 2 månader
Sorbet med stjä..
av tina62
över 2 månader