Gratinerad biff med sparris

Stort mer än en timme ska det inte behöva ta att laga till det här. Mört och fint kött måste det vara till den här rätten. Det lönar sig att kosta på de bästa bitarna.

Betyg (4 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

6 skivor entrecote eller utskuren biff
2 msk smör eller margarin
Salt
Vitpeppar
1 burk grön sparris

Sås:
2-3 dl vispgrädde
1 äggula
2 dl riven ost
Salt
Peppar
Paprikapulver

Gör så här

Bryn fettet väl och stek biffarna 1-3 minuter på varje sida.

Krydda och lägg över köttet på ett gratängfat. Vispa ur stekpannan med ett par msk hett vatten och häll skyn vid sidan om biffarna.

Vispa grädden till lätt skum och rör i äggulan och osten. Smaka av med kryddorna och bred såsen i en sträng över köttet.

Ställ in fatet några minuter under grillen tills gratängen fått lite färg, ca 5 minuter.

Värm sparrisen och garnera fatet med den till serveringen.
Visningar:
1317
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacogratäng med
av zonale
över 2 månader