Gratinerad chevrémacka

Absolut godaste förrätten jag ätit någonsin.......
Har inte exakta mängder ,men ta efter egen smak vad du tycker om

Betyg (2 röster)
Antal personer
beror på h

Ingredienser

Formfranska (vitt, godast)
Smör till mackan
Chevréost (den stora runda "stubben")
Flytande honung
Bacon (Stekt i bitar)
Soltorkade tomater i olja
Bladpersilja till garnering eller något annat grönt ni gillar bättre

Gör så här

Stek baconet i småbitar och lägg baconet sen på hushållspapper,(så fettet rinner av det).
Rosta formfranskan lite lätt och bred sen smör på den när den svalnat (så den inte blir "geggig" sen).
Ta en skiva chevré ost, ca 1 cm tjock och lägg på mackan.
Ringla lite flytande honung över osten.
Strimla tomaterna och lägg sen på mackan.
Och även bacon bitarna.
Ringla sedan honung över hela mackan och gratinera i ugnen på 200 grader tills du ser att osten liksom börjar "spricka",det tar ca 5-8 minuter.
Garnera sen med något grönt.
Lycka till!
Visningar:
3838
Sparat:
156

LIKNANDE RECEPT

Chevrémacka
av Lucinda
över 2 månader
Getost/Chevréma
över 2 månader